Robotmaster

Robotmaster (www.robotmaster.com) je programska oprema za CAD/CAM programiranje robotov. Brez CAD/CAM programiranja numerično krmiljenih obdelovalnih strojev si ne predstavljamo današnje proizvodnje. Pri robotih pa si ta način programiranja šele utira pot. Veliko robotov se še vedno programira ročno.

Robotmaster omogoča programiranje robotov na osnovi CAD modela tako enostavno, kot sedaj programiramo NC stroje.

Robotmaster je idealen za programiranje robotskih aplikaciji kot so rezkanje, obrezovanje, peskanje, poliranje, raziglanje, varjenje, brušenje, barvanje.

Zaradi zahtev po vitki in fleksibilni proizvodnji, oziroma zaradi zmanjševanja stroškov, roboti postopoma, tam kjer je to mogoče, nadomeščajo konvencionalne proizvodne stroje, kot so recimo CNC obdelovalni stroji. Roboti, nekoč primerni predvsem za pozicioniranje in premikanje (kot na primer „pick and place“ aplikacije), so z razvojem napredovali v natančnosti in togosti in se vedno več uporabljajo tudi za aplikacije kot je rezkanje. Z uporabo robotov lahko izdelujemo kvalitetnejše izdelke po nižji ceni.

Robotmaster v enotnem okolju povezuje programiranje, simulacijo in generiranje kode. Deluje znotraj Mastercama, Pot orodja narejena v Mastercamu je osnova za Robotmaster, ki naredi optimiziran robotski program, ki ne potrebuje dodatnega off-line programiranja. Programiranje robotov je tako fleksibilno in hitro kot programiranje CNC strojev.

Glavne značilnosti programske opreme Robotmaster:

  • Robotmaster podpira programiranje 6 osnih antropomorfnih robotov. Robotu so lahko dodane dodatne zunanje linearne ali rotacijske osi.
  • kreiranje enostavnih ali zahtevnih robotskih trajektorij brez „teach-in“ točk
  • grafična optimizacija poti, ki pomaga pri določanju pozicije in orientacije robota ter optimizaciji gibanja sklepov robota (izogibanje singularnosti, omejitvam v sklepih, trkom, …)
  • analiza delovnega prostora
  • optimiziranje nagiba orodja programerju omogoča fleksibilnost pri izogibanju trkom in je v pomoč pri optimizaciji gibanja robota
  • orodja za preverjanje trka robota z okoljem, orodjem in/ali obdelovancem
  • Robotmaster je primeren za robote različnih proizvajalcev

Kontakt

Camincam d.o.o.
Pohorska cesta 31, 2380 Slovenj Gradec
Tel.: 0288 29 214, Fax.: 0590 29 214
GSM.: 040 296 291

O nas

Ukvarjamo se z računalniško podprtimi tehnologijami (CAD/CAM/CNC/DNC) in njihovim uvajanjem v proizvodnjo.