Mastercam

Mastercam (www.mastercamx.si) je vodilni programski paket za računalniško podprto CNC programiranje. Je sofisticiran in istočasno enostaven za uporabo. Primeren je za vsa podjetja, ki imajo CNC stroje: od podjetij s proizvodnjo do orodjarn.

Mastercam uporabljajo velika podjetja, mala podjetja, podjetja kot je vaše. Ne glede na to, ali izdelujejo orodja za plastiko, tlačni liv, preoblikovanje pločevine, avtomobilska dvigala, valje, lopatice za turbine ali pa skateboarde, sončna očala, steklenice, se na Mastercam lahko zanesejo. Mastercam je vodilni programski paket za računalniško podprto CNC programiranje. Je sofisticiran in istočasno enostaven za uporabo. Za manjša podjetja, ki šele začenjajo z NC obdelavami, je dosegljiv, za večja ima vse, kar rabijo, da je izdelek narejen hitro, kvalitetno in z dobičkom.

CAD

cadProgramsko opremo Mastercam sestavljajo različni moduli. Osnova vsem je Mastercam Design, modul za risanje dvo- in tridimenzionalnih žičnih in površinskih modelov. Mastercam Design ima tudi vmesnike za branje modelov iz drugih CAD sistemov. Z modulom Mastercam Solids, ki deluje na osnovi parasolid jedra, ga lahko dogradimo v prostorninski modelirnik. Mastercam Design lahko nadgradimo tudi z modulom Moldplus, ki ima dodatne zelo zmogljive funkcije za modeliranje in analiziranje površinskih modelov ter modulom ElektrodeMaker za izdelavo elektrod.

CAM

camPoudarek pri Mastercamu je na modulih za NC programiranje (CAM): moduli za dvo- do petosno rezkanje, dvo- do štiriosno struženje, dvo- do štiriosno žično erozijo, obdelavo lesa, rezbarjenje in graviranje. Moduli nudijo najrazličnejše tehnologije grobe obdelave, fine obdelave, čiščenja ostankov ter štiri- in petosne obdelave. Medtem ko je tehnologija dvoosne obdelave ohranila vso preprostost uporabe, so dodane tudi napredne tehnologije, kot sta visokohitrostna in petosna obdelava. S pomočjo postprocesorja je mogoče ustrezni modul Mastercama prilagoditi tudi alternativnim tehnologijam obdelave, na primer plamenskemu rezanju, rezanju z vodnim curkom in rezanju z laserskim žarkom. Vsem modulom je skupno enostavno in učinkovito NC programiranje.

Kontakt

Camincam d.o.o.
Pohorska cesta 31, 2380 Slovenj Gradec
Tel.: 0288 29 214, Fax.: 0590 29 214
GSM.: 040 296 291

O nas

Ukvarjamo se z računalniško podprtimi tehnologijami (CAD/CAM/CNC/DNC) in njihovim uvajanjem v proizvodnjo.