CIMCO

front_integration

Cimco je programska oprema za editiranje (Cimco Edit), nadzor ter upravljanje NC programov (NC Base), optimiranje NC programov (Cimco Filter), DNC komunikacijo (DNC-Max) in nadzor delovanja strojev (MDC-Max).

Cimco Edit

cimco1Cimco EDIT  je izvrsten NC editor. Osnovna verzija je vključena v Mastercam. Samostojna verzija pa poleg osnovnih funkcij prilagojenih urejanju NC programov (preštevilčenje stavkov, primerjava datotek, transformacije, ) in poleg DNC povezave vsebuje tudi grafični prikaz poti orodja in simulacijo.

Cimco DNC Max

cimco2DNC Max je program za prenos NC programov med računalnikom in NC strojem. Program odlikuje robustna CNC komunikacija, client/server arhitektura, prilagodljivost uporabnikovim zahtevam.

DNC-Max je namenjen tistim, ki potrebujejo več od DNC povezave vključene v Cimco Edit in zahtevajo zmogljivost, prilagodljivost in zanesljivost. Ne glede na to ali imate samo en CNC stroj ali več deset CNC strojev z različnimi krmilniki je DNC-Max preverjena rešitev.

DNC-Max je načrtovan tako, da omogoča prenos NC programov na CNC stroje z različnimi krmilniki (Fanuc, Sinumerik, Hedenhain, Fagor, Mazak, Okuma, Philips, …) , ki za komunikacijo uporabljajo različne protokole. DNC-Max lahko za prenos podatkov uporablja standardno RS-232 komunikacijsko premo, Ethernet, brezžično povezavo, strežnik serijske naprave.

DNC-Max odlikuje enostaven in prilagodljiv prenos podatkov iz oddaljenega računalnika v krmilnik na zahtevo krmilnika, in prenos podatkov iz krmilnika na oddaljen računalnik.

Cimco NC Base

cimco3Program za upravljenje z NC programi, ki omogoča učinkovito organiziranje CNC programov s spremnimi dokumenti (orodnim listom, skico vpetja in izhodiščem obdelovanca, fotografijami, …) z uporabo zanesljive in hitre SQL relacijske baze podatkov.
Za CNC programerje in CNC operaterje je upravljanje z NC programi in z njimi povezanimi proizvodnimi dokumenti pogosto zamudno opravilo.
CIMCO NC-Base 5 skrbi za učinkovito organiziranje CNC programov s spremnimi dokumenti. Sestavljamo lahko navidezne mape, ki vsebujejo vse potrebne podatke, ki jih uporabljajo programerji, operaterji, kontrolorji kakovosti in drugi, ki so odgovorni za to, da je izdelek narejen pravočasno. NC Base s prilagodljivim vmesnikom in funkcijami za učinkovito iskanje in urejanje podatkov omogoča, da pridemo pravočasno do potrebnih informacij.

Cimco MDC-Max

cimco4Cimco MDC-Max v realnem času zajema podatke na obdelovalnem stroju in omogoča nadzor nad njegovim delovanjem. Odvisno od števila podatkov, ki ji zajemamo, lahko izdelamo različna poročila za analizo proizvodnje. Z osnovnim načinom zajemanja podatkov lahko ugotovimo, koliko časa je stroj deloval in koliko časa je miroval. Z dodatnimi podatki pa lahko nadzorujemo koliko kosov je stroj v določenem času naredil, koliko časa je bilo uporabljenega za nastavljanje orodij, menjavo surovcev, vzdrževanje stroja,..
MDC-Max zajema podatke s stroja preko posebnega modula MDC (Machine Data Colection), ki ga povežemo s krmilnikom. V osnovnem načinu s tem modulom povežemo samo signal za start stroja. Vsakokrat MDC modul zazna signal za start, pošlje ta podatek v računalnik. Podatke v računalnik lahko pošilja direktno ali pa preko mrežne ali brezžične povezave. Podatki z različnih strojev se tako shranjujejo centralno.

Kontakt

Camincam d.o.o.
Pohorska cesta 31, 2380 Slovenj Gradec
Tel.: 0288 29 214, Fax.: 0590 29 214
GSM.: 040 296 291

O nas

Ukvarjamo se z računalniško podprtimi tehnologijami (CAD/CAM/CNC/DNC) in njihovim uvajanjem v proizvodnjo.